O singură ofertă pentru modernizarea Portului Galaţi

O singură ofertă pentru lucrările de modernizare a Portului Galaţi a fost depusă la licitaţia lansată de Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM).

Licitaţia vizează executarea unui cheu, în cadrul proiectului Platformă Multimodală Galaţi – Etapa 1 – Modernizarea infrastructurii portuare. Oferta aparţine asocierii companiilor Mer Terre Maritime Development Contracting, Marsano şi Rovis Lider. Propunerea este în prezent în procedură de evaluare, criteriul de atribuire a contractului fiind cel mai bun raport preţ – calitate. Se vor lua în calcul, pe lângă componenta financiară, care deţine o pondere de 65 la sută, şi componentele tehnice.

Miza contractului pus la bătaie de APDM Galaţi este de 102,7 milioane de lei. În proiect sunt prevăzute lucrări hidrotehnice portuare, printre care lucrări de dragare în zona Port Bazinul Nou şi modernizarea cheului existent. Modernizarea Portului Galaţi se va derula în trei etape, valoarea totală a investiţiilor urmând să fie de 89,9 milioane de euro. Prima etapă a proiectului va fi finanţată din fonduri europene.

Articolul precedentO gospodărie din comuna Umbrăreşti, mistuită de flăcări
Articolul următorŞoferi prinşi în trafic prin Galaţi, beţi la volan şi fără permis