O fostă elevă oferă burse olimpicilor liceului la care a învăţat

O fostă elevă a Colegiului Național „Spiru Haret” din Tecuci oferă burse, de peste zece ani, olimpicilor liceului la care a învăţat.

Daniela Lăcrămioara (Clara) Moraru, acum om de afaceri în Luxemburg, a făcut o tradiţie din a-i premia pe elevii performanţi ai şcolii. Anul acesta, tecuceanca în vârstă de 41 de ani a trimis 1.000 de euro pentru a-i răsplăti pe cei 16 elevi ai colegiului care au participat la olimpiadele naţionale.

De-a lungul anilor, în afară de bani pentru elevii merituoşi, Clara Moraru a donat liceului zeci de calculatoare, a contribuit la amenajare a trei laboratoare de informatică şi a cabinetului de consiliere profesională. Mai mult, a sprijinit cu bani un elev care nu îşi permitea financiar să urmeze o facultate şi a oferit haine şi alimente elevilor proveniţi din familii sărace sau afectate de inundaţiile din 2007.

Fosta elevă a colegiului tecucean a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. În 2001 a început un Master of Business Administration în Luxemburg, pe care l-a terminat în 2003. În acelaşi an s-a înscris la doctorat şi şi-a înfinţat propria firmă. Clara Moraru a fost aleasă „Woman Inspiring Europe” pentru anul 2013, de către Institutul European pentru Egalitatea de Gen al Comisiei Europene.