O fostă elevă oferă burse olimpicilor liceului la care a învăţat

O fostă elevă a Colegiului Național „Spiru Haret” din Tecuci oferă burse, de peste zece ani, olimpicilor liceului la care a învăţat.

Daniela Lăcrămioara (Clara) Moraru, acum om de afaceri în Luxemburg, a făcut o tradiţie din a-i premia pe elevii performanţi ai şcolii. Anul acesta, tecuceanca în vârstă de 41 de ani a trimis 1.000 de euro pentru a-i răsplăti pe cei 16 elevi ai colegiului care au participat la olimpiadele naţionale.

De-a lungul anilor, în afară de bani pentru elevii merituoşi, Clara Moraru a donat liceului zeci de calculatoare, a contribuit la amenajare a trei laboratoare de informatică şi a cabinetului de consiliere profesională. Mai mult, a sprijinit cu bani un elev care nu îşi permitea financiar să urmeze o facultate şi a oferit haine şi alimente elevilor proveniţi din familii sărace sau afectate de inundaţiile din 2007.

Fosta elevă a colegiului tecucean a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. În 2001 a început un Master of Business Administration în Luxemburg, pe care l-a terminat în 2003. În acelaşi an s-a înscris la doctorat şi şi-a înfinţat propria firmă. Clara Moraru a fost aleasă „Woman Inspiring Europe” pentru anul 2013, de către Institutul European pentru Egalitatea de Gen al Comisiei Europene.

Articolul precedentBărbaţi depistaţi la frontieră încălcând regimul juridic al circulaţiei rutiere
Articolul următorLicitaţie câştigată pentru livrarea a 40 de autobuze noi