Bărbaţi depistaţi la frontieră încălcând regimul juridic al circulaţiei rutiere

Doi bărbaţi au fost depistaţi la Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier încălcând regimul juridic al circulaţiei rutiere.

În primul caz, un cetăţean rus, în vârstă de 46 de ani, s-a prezentat la control conducând un autoturism Volkswagen, înmatriculat în Rusia. Bărbatul nu a putut prezenta permisul de conducere, motivând că nu îl are asupra sa. În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii au stabilit că rusul nu avea dreptul de a conduce. Oamenii legii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Ulterior, în acelaşi punct de frontieră, s-a prezentat la control pentru a intra în ţară, la volanul unui ansamblu de vehicule, un bărbat în vârstă de 31 de ani, cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că şoferul nu deţine categoria „E”, necesară pentru a conduce ansamblul de vehicule în cauză, format dintr-un cap tractor Volvo şi o semiremorcă Schmitz. Bărbatul a declarat că nu ştia că permisul de conducere valabil pe care îl deţinea nu ii dădea dreptul să conducă ansamblul respectiv. Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Articolul precedentTrageri cu muniţie reală în poligonul Smârdan, în cadrul exerciţiului Justice Sword
Articolul următorO fostă elevă oferă burse olimpicilor liceului la care a învăţat