O cisternă încărcată cu azotat de amoniu a lovit o vacă, pe DN 25 Galaţi – Tecuci, şi a ieşit de pe carosabil, în cursul dimineţii de miercuri.

Traficul rutier s-a desfăşurat cu restricţii, timp de câteva ore, la ieşirea spre Tecuci din comuna Independenţa. În primă fază, circulaţia a fost închisă pe ambele sensuri de mers, iar cozile de autoturisme s-au întins pe sute de metri.

Specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au verificat cisterna pentru a stabili dacă au avut loc avarii şi scurgeri de azotat de amoniu. Din fericire, nu a fost cazul, astfel că poliţiştii au permis reluarea traficului în scurt timp după finalizarea cercetărilor.

Azotatul de amoniu se foloseşte ca îngrăşământ pentru agricultură, dar în anumite condiţii poate să explodeze extrem de violent. O astfel de deflagraţie a avut loc pe 24 mai 2004, în comuna Mihăileşti (judeţul Buzău), din cauza unui camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu. Bilanţul victimelor de atunci s-a ridicat la 18 morţi şi 13 răniţi.

Articolul precedentClubul Oțelul Galaţi pune în vânzare abonamente pentru sezonul 2018-2019
Articolul următorDoi tâlhari au atacat cu spray lacrimogen proprietarul casei pe care o spărseseră