Ajuns în faţa apartamentului în care locuieşte, un gălăţean a fost atacat cu spray lacrimogen de doi necunoscuţi care au ieşit în fugă, atacându-l. 

Pe 20 august a.c., aproape de miezul nopţii, Secția 1 Poliție a fost sesizată prin apelul de urgență 112, de un bărbat din municipiul Galați. Acesta a reclamat că, în momentul în care a ajuns în fața ușii de acces a apartamentului în care locuiește, pe strada Armata Poporului, din locuință au ieșit două persoane de sex masculin pe care nu le cunoștea. Acestea au fugit pe scara blocului, pulverizând spray iritant-lacrimogen în direcția lui.

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Galați au demarat cercetările în acest caz, cu sprijinul polițiștilor din cadrul polițiilor municipale Constanța și Brăila. În cursul zilei de ieri, au fost depistați și conduși la sediul poliției, cei doi bărbați suspectați de comiterea faptelor. După verificarea identității acestora, polițiștii au constatat că unul dintre ei a folosit, pentru a se legitima, un document de identitate contrafăcut.

Bărbații, de 28 și 29 ani, din Republica Moldova, ar fi pătruns, în data de 20 august, în locuința persoanei vătămate, cu ajutorul unor chei potrivite. Când au încercat să părăsească apartamentul, surprinși fiind de aceasta, ar fi folosit spray iritant-lacrimogen pentru a-și asigura scăparea.

Cei doi au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la tâlhărie calificată, fals privind identitatea, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals în formă continuată, precum și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

 

Articolul precedentO cisternă cu azotat de amoniu a lovit o vacă, pe DN 25 Galaţi – Tecuci
Articolul următorCulmea contrabandei: depozitul Poliţiei Galaţi a fost jefuit de vameşi!