O campioană la înot navetistă a obţinut 10,00 la Evaluarea Naţională

După rezolvarea contestaţiilor la Evaluarea Naţională 2018, judeţul Galaţi s-a „îmbogăţit” cu încă o medie de zece, a zecea, obţinută de Ioana Harabagiu de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”. Rezultatul ei este cu atât mai de admirat cu cât Ioana face şi înot de performanţă de la patru ani, şi nu oricum, ci făcând naveta, pentru antrenamente, la Brăila, Galaţiul neavând bazin olimpic. 

A câştigat la înot nenumărate premii naţionale şi internaţionale. Anul trecut a fost campioană naţională. „Pe mine sportul m-a ajutat să învăţ mai bine. M-a disciplinat şi m-a relaxat, în acelaşi timp, ca să mă apuc cu poftă a doua zi din nou de învăţat”, mărturiseşte ea.

Pentru că obţinuse doar 9,90 la matematică, a depus contestaţie, deşi părinţii o sfătuiseră  să nu o facă, pentru că voia să fie nu doar campioană la înot, ci şi a gimanziştilor, alături de ceilalţi colegi de generaţie care obţinuseră note de 10,00. Deşi este foarte bună şi la matematică şi la română, meseria pe care vrea să şi-o aleagă are legătură cu pasiunea ei pentru apă. Vrea să devină biolog marin, să studieze plantele şi animalele din adâncul mărilor şi oceanelor.

Articolul precedentO fetiţă de cinci ani, omorâtă după ce a traversat drumul naţional
Articolul următorBazinul olimpic, în paragină, disputat de autorităţile locale şi cele judeţene