În şedinţa de astăzi, Consiliul Judeţean ar fi trebuit să preia oficial Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST), împreună cu toate bazele sale sportive, dar şi pe cele ale Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS), administrate de CSM Dunărea. Numai că votul aleşilor se amână pentru luna iulie, întrucât unul dintre cele mai importante obiective – Bazinul Olimpic al Galaţiului – este dorit atât de Consiliul Judeţean, cât şi de Primărie, iar şefii celor două instituţii nu au ajuns, deocamdată, la un acord.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Costel Fotea, a declarat că îşi doreşte ca Bazinul Olimpic al Galaţiului, care este în paragină de mai mulţi ani, lucrările de refacere a acestuia fiind sistate în 2011, să fie preluat de CJ şi refăcut, eventual, cu bani de la Compania Naţională de Investiţii (CNI). Numai că bazinul este „vânat” şi de municipalitate, motiv pentru care reprezentanţii celor două instituţii negociază, de ceva vreme, preluarea Bazinului Olimpic. „Mai avem câteva chestiuni de lămurit cu privire la preluarea bazelor sportive şi taberelor şcolare, dar, cu siguranţă, pe ordinea de zi a şedinţei din luna iulie vom veni cu proiectul de hotărâre. Amânăm practic luarea acestei decizii cu aproximativ 20 de zile”, a spus preşedintele Costel Fotea.

În luna mai, Ministerul Dezvoltării a propus Consiliului Judeţean să preia DJST, împreună cu toate bazele sportive pe care instituţia le administrează, bunurile patrimoniale ale acesteia şi personalul aferent. Acelaşi lucru s-a propus şi pentru bazele sportive aflate în administrarea CSM Dunărea, club aflat, ca şi DJST, în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului.

Articolul precedentO campioană la înot navetistă a obţinut 10,00 la Evaluarea Naţională
Articolul următorPeste 650 de gălăţeni au cerut ajutorul pentru centrală de la Primărie