Navomodeliştii gălăţeni de la CS Universitatea au câştigat nu mai puţin de opt titluri la Campionatul Naţional de Navomodele Clasa C, desfăşurat la Constanţa, la începutul lunii iulie, şi se pregătesc să fie gazde ale Campionatului Mondial.

Şeful secţiei de navomodele de la CSU, Daniel Ciosu, s-a dovedit cel mai performant dintre gălăţeni, reuşind să-şi treacă în palmares şase titluri de campion naţional, cu machetele: „NS Mircea 1882” – la clasa C1, „Diorama în Port” – la clasa C3A, „Dreadnought” – la clasa C4B, „Tidewater Enabler” – la clasa C4C, „Sovremenny Class” – la clasa C6A, „DKM Bismark” – la clasa C6B, precum şi un loc 2 la clasa C4D, cu „Agassiz”.

Celelalte titluri naţionale ale sportivilor gălăţeni au fost obţinute de: Marian Hârţan – „Royal Caroline” – la clasa C3C şi Dorin Custură – „Sculpturi Navale” – la clasa C3D. Pe locurile secunde au încheiat competiţia de la Constanţa următorii gălăţeni: Sorin Mavru – „Monitor Bucovina” – la clasa C4B, Victor Neagu – „Bismark” – la clasa C8B, Adrian Postea – „Tudor Vladimirescu” – clasa C2. În acelaşi timp, Cătălin Lificiu a ocupat locul 3 la clasa C8A, cu „Roar Ege”.

Galaţiul va găzdui, în perioada 1-9 septembrie 2018, Campionatul Mondial de Navomodele machete clasa C, competiţie la care sportivii de la CSU s-au numărat printre protagonişti ediţie de ediţie. Spre exemplu, la Mondialele din 2016, Daniel Ciosu a obţinut o medalie de aur şi cu trei medalii de argint, iar Marian Hârţan şi Adrian Postea – câte o medalie de argint.

Articolul precedentSe fac înscrieri pentru sesiunea a doua a Bacalaureatului
Articolul următorDamen Galaţi construieşte un complex de dragaj pentru Marea Nordului