Şantierul Naval Damen Galaţi a început construirea unui complex de dragaj maritim de generaţie nouă, care este proiectat să extragă nisip şi pietriş de la adâncimi de până la 55 de metri, inclusiv în condiţiile dificile din Marea Nordului. Nava va avea 103,5 metri lungime, 7.000 tdw şi o viteză de aproximativ 12 noduri.

Complexul de dragaj maritim (Marine Aggregate Dredger – MAD) este o comandă a companiei CEMEX UK Marine Limited, din Marea Britanie, firmă care este lider de piaţă în industria britanică a materialelor de construcţii. CEMEX are peste 40.000 de angajaţi în toată lumea şi venituri anuale de aproximativ 15 miliarde de dolari.

„Am vrut un design revoluţionar, pentru secolul al XXI-lea, cu tot ce implică acest lucru din punct de vedere al siguranţei, eficienţei, confortului şi protejării mediului înconjurător. Damen a acceptat provocarea, oferindu-ne un produs robust şi eficient, o navă care reprezintă începutul modernizării flotei noastre în anii care urmează”, a afirmat Laurence Dagley, directorul CEMEX UK Marine, la semnarea contractului.

„Noi suntem responsabili nu numai pentru designul şi construcţia navei, ci şi pentru designul, livrarea şi integrarea tuturor echipamentelor de bord. Acest lucru va asigura fiabilitatea şi performanţele produsului final”, a explicat Frank de Hoogh, DDE Design and Proposal Engineer în cadrul grupului Damen.

Articolul precedentNavomodeliştii gălăţeni au câştigat opt titluri de campioni naţionali
Articolul următorUniversitate de vară, la Galaţi, pentru elevii de clasa a XI-a