Candidaţii pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2018 s-au putut înscrie până pe data de 13 iulie, iar pe 27 iulie va avea loc înscrierea absolvenţilor de liceu care au promovat examenele de corigenţă în această vară.

Prima probă scrisă, cea la Limba Română, va avea loc pe 20 august, pe 22 august se va desfăşura proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), iar ultima evaluare scrisă va fi susţinută pe 23 august, la proba la alegere a profilului.

După probele scrise, candidaţilor le vor fi evaluate competenţele, astfel: între 24 şi 27 august – competenţele lingvistice la Limba Română, între 29 şi 30 august – competenţele digitale, între 30-31 august – competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Pe 1 septembrie, până la ora 12,00, se vor afişa primele rezultate. Depunerea contestaţiilor se va putea face doar în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00-16,00. În perioada 2-5 septembrie se vor rezolva contestaţiile, iar pe 6 septembrie se vor afişa rezultatele finale.

La prima sesiune a examenului de bacalaureat, din iunie – iulie, au promovat 2.431 de elevi gălăţeni, dintre cei 3.158 care au susţinut toate probele, rezultând o rată de promovare la nivelul judeţului de 76,92%. Cum în evidenţa claselor a XII-a se aflau, la începutul anului, 4.450 de elevi, la sesiunea din luna august ar putea participa circa 2.000 de candidaţi.

Articolul precedentCum au fost prinse contabilele care furau banii propriilor şcoli
Articolul următorNavomodeliştii gălăţeni au câştigat opt titluri de campioni naţionali