Militarii gălăţeni au început a patra misiune în Afganistan

Militarii gălăţeni au început a patra misiune în Afganistan, ceremonia oficială având loc la baza militară aeriană din Kandahar.

Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” Galaţi a preluat controlul operaţiunilor din Afganistan, la începutul acestei săptămâni, de la Batalionul 812 Infanterie „Șoimii Carpaților” Bistriţa. Ceremonialul a cuprins intonarea imnurilor naţionale ale Afganistanului, Statelor Unite ale Americii și României, urmată de împăturirea, respectiv, descoperirea drapelelor de luptă ale celor două batalioane.

Ulterior, comandanţii celor două batalioane, locotenent-colonel Dan-Valer Orza (Bistriţa) și locotenent-colonel Ilie Melinte (Galaţi), i-au dat raportul privind predarea-primirea autorităţii comandantului CTF „Dragon Hawks”, locotenent-colonel Keith Benedict.

În discursul său, rostit cu această ocazie, comandantul batalionului gălăţean a transmis: „Suntem încrezători. Sunt convins că vom desfășura misiunile cu rezultate bune, având la bază o pregătire bună în țară și prin dezvoltarea cooperării în cadrul Combine Resolve „Dragon Saints” și cu partenerii afgani”.

Militarii gălăţeni au plecat în Afganistan la începutul lunii februarie şi vor asigura securitatea bazei aeriene din Kandahar în următoarea jumătate de an. Aceasta este cea de-a patra misiune în Afganistan a Batalionului 300 Infanterie Mecanizată din Galați. Precedentele au avut loc în anii 2005, 2008 și 2012. Unitatea a pierdut trei camarazi in Afganistan, unul în 2005, iar ceilalți doi în 2008.

Articolul precedentDosare penale întocmite de poliţiştii de frontieră gălăţeni
Articolul următorAtenție, vârstnici! Hoții prietenoși sunt cei mai periculoși