Dosare penale întocmite de poliţiştii de frontieră gălăţeni

Două dosare penale au fost întocmite de poliţiştii de frontieră gălăţeni, în urma a două infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Luni, 18 februarie, în jurul orei 9.30, a fost oprit în trafic, pentru control, pe DJ 251, la ieșirea din municipiul Galați, un autoturism Opel Zafira. Maşina, care avea plăcuțe cu număr de înmatriculare provizoriu românesc, era condusă de un cetățean român în vârstă de 42 de ani. La control, în urma verificărilor specifice, s-a constatat că autorizația de circulație provizorie eliberată pentru autoturismul în cauză nu mai era valabilă.

Câteva ore mai târziu, un echipaj al Poliţiei de Frontieră Galaţi a oprit pe DN 26, în localitatea Șivița, un autoturism Volkswagen Passat, condus de un cetățean român în vârstă de 33 de ani. La control, bărbatul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina, valabil pentru categoria „B”. Din cauza suspiciunilor cu privire la autenticitatea documentului, s-au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora s-a constatat că permisul este fals, iar cel aflat la volan nu a obținut niciodată dreptul de a conduce autovehicule.

În primul caz, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat. În cel de-al doilea caz, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Articolul precedentHocheiştii de la CSM Galaţi, prima victorie împotriva Ciucului
Articolul următorMilitarii gălăţeni au început a patra misiune în Afganistan