Atenție, vârstnici! Hoții prietenoși sunt cei mai periculoși. A înțeles pe pielea ei o gălățeancă de vârsta a treia, care a avut o întâlnire bizară cu un hoț iute de mână.

Incidentul mai puţin obişnuit a avut drept victimă o gălăţeancă de 87 de ani și s-a petrecut într-o zonă destul de aglomerată din oraș.

Femeia a fost acostată, pe strada Saturn, în Ţiglina 1, de un individ pe care nu îl cunoştea. Acesta, pretinzând că se bucură să o vadă, a îmbrăţişat-o, într-un elan de pretinsă afecțiune. De fapt, intenția era să pună mâna pe portofelul femeii, în care aceasta avea 200 de lei şi actele de identitate. După ce necunoscutul a fugit, femeia a realizat că a rămas fără bunuri şi a anunțat poliţia.

În urma cercetărilor, suspectul, un bărbat de 58 de ani din Galaţi, a fost prins, patru zile mai târziu.

Ușile se țin încuiate, chiar când sunteți acasă

Anchetatorii le atrag atenția gălățenilor să se ferească de oamenii prea prietenoși, pe care nu îi cunosc. Mai mult, gălăţenii trebuie să fie atenți chiar când sunt acasă și să încuie uşile de acces în locuinţă.

Într-un alt caz ajuns în atenția polițiștilor, un tânăr de 18 ani este bănuit că, de Crăciun, a „încercat” uşa unui apartament din Mazepa. Spre norocul lui, ușa nu era încuiată.

În ciuda faptului că proprietarul era în casă, tânărul a furat două telefoane mobile şi a dispărut. Păgubitul a avut totuși și el noroc, fiindcă poliţiştii i-au recuperat bunurile, chiar dacă la două luni de la comiterea faptei.

În cele două cazuri se continuă cercetările pentru furt şi respectiv furt calificat.

Articolul precedentMilitarii gălăţeni au început a patra misiune în Afganistan
Articolul următorTrei persoane, rănite în accidente din cauza neacordării de prioritate