Mii de gălăţeni, prezenţi la sosirea bricului „Mircea” la Galaţi

Câteva mii de gălăţeni au fost prezenţi, marţi după-amiază, la sosirea bricului „Mircea” la Galaţi, curioşi să vadă şi să viziteze nava.

Bricul „Mircea”, navă-şcoală a Forţelor Navale Române, a ajuns la Galaţi marţi, 17 septembrie, fix la ora 17,00, şi a ancorat la pontonul AFDJ, de lângă Palatul Navigaţiei. Nava a fost întâmpinată de cele mai înalte oficialităţi locale şi judeţene, în acordurile fanfarei militare a Forţelor Navale. La bord, onorurile de gazdă au fost făcute de comandorul Mircea Târhoacă, comandantul bricului. Ceremonia a fost completată de o evocare a tradiţiei navale a Galaţiului, în costume de epocă, realizată de filiala gălăţeană a Asociaţiei de reconstituire istorică „Tomis”.

În acest timp, Bricul „Mircea” a atras pe Faleză mii de localnici dornici să admire nava. Gălăţenii au putut urca la bord încă din seara zilei de marți, de la ora 17.30 la ora 19.00. Vizitarea navei va continua miercuri, în două reprize, în intervalele orare 9,00 – 13,00 şi 15,00 – 19,00. Joi, la primele ore ale dimineţii, bricul va pleca spre Brăila, ultima etapă a marşului său pe Dunăre.

Bricul „Mircea” a fost construit în perioada 1938-1939 la Hamburg, Germania. Înainte de primul său marş de instrucţie pe mare, bricul a făcut un voiaj de pregătire pe Dunăre şi a ajuns, prima şi singura dată până acum, şi la Galaţi, pe 14 iunie 1939.

Articolul precedentScandal în faţa Catedralei şi a Secţiei 5 Poliţie din Galaţi
Articolul următorGălăţean arestat la 27 de ani după ce a comis o crimă în Germania