UPDATE/Mama care şi-a lăsat fetele să moară de foame, eliberată

UPDATE

Deşi este acuzată de rele tratamente aplicate minorului, mama care şi-a abandonat fetele a fost lăsată în libertate. 

Tania Mitu, femeia de 23 de ani din Galaţi care şi-a lăsat fetele să moară de foame în casă, va fi cercetată în libertate. Judecătorii de la Judecătoria Galaţi au respins cererea de arestare preventivă. Deşi este acuzată de săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului, faţă de Tania Mitu nu s-a luat nicio altă măsură. Decizia judecătorilor nu este  definitivă, putând fi atacată de procurorii parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, cei care instrumentează dosarul.

Ştirea iniţială

Femeia care şi-a abandonat cele două fete în mizerie şi le-a lăsat să moară de foame a ajuns în faţa anchetatorilor, fiind în final acuzată de rele tratamente aplicate minorului. Era plecată la Bucureşti, dar a revenit în oraş şi a fost audiată, astăzi, ore întregi, la Secţia 1 de Poliţie. La audieri a fost chemat şi soţul ei, tatăl celor două fete.

După ore întregi de audieri coordonate de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, a fost schimbată încadrarea juridică a faptei de care este acuzată mama.  Astfel, dacă iniţial acesta era acuzată de abandon de familie, acum femeia este acuzată de rele tratamente aplicate minorului. Procurorul a dispus reţinerea ei pentru 24 de ore, femeia ieşind în cătuşe din sediul secţiei de poliţie.

Mâine, Parchetul o va prezenta instanţei cu propunerea de arestare preventivă

„Tânăra de 23 de ani a fost depistată în cursul zilei de astăzi şi condusă la poliţie la audieri. Tot în cursul zilei de astăzi a fost schimbată încadrarea juridică a faptei din cea de abandon de familie în cea de rele tratamente aplicate minorului, iar femeia a fost reţinută pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând ca mâine Parchetul să o prezinte instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, ne-a declarat Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Soţul ei a ieşit din secţie ca un om liber 

Soţul ei, deşi a ieşit din Secţia 1 de Poliţie ca un om liber, a refuzat să mai discute cu presa, plecând în fugă. Este foarte probabil în sarcina lui fiind reţinută complicitatea la infracţiunea de rele tratamente aplicate minorului.

Mihaela Abraşu, vecina care a reuşit să le salveze pe cele două fetiţe abandonate în casa plină de mizerie, a venit şi ea la secţie, pentru a prelua lucrurile tinerei. „Era la Bucureşti, m-a sunat şi mi-a spus că a plecat să se omoare, să se arunce de pe un pod. Mi-a recunoscut că nu iubeşte copiii, că nu are instinct de mamă. Mi se pare normal că a fost reţinută, iar tatăl ar trebui să fie lângă ea pentru că toate lucrurile sunt împărţite, aceeaşi vină o are şi el. Fata cea mică murea dacă eu nu o luam de acolo, nu se poate aşa ceva”, ne-a spus Mihaela Abraşu. Femeia ne-a mărturisit că este dispusă să le ia pe cele două fete în grijă numai să nu mai fie lăsate cu cea care le-a dat viaţă.

Femeia de 23 de ani a ajuns în arestul IPJ, iar soţul ei s-a întors, cel mai probabil, la spital, unde copilele sunt în continuare în grija medicilor. Din fericire, ele se simt acum mult mai bine, interacţiunea cu personalul medical făcând minuni şi pentru starea lor emoţională.

 

Articolul precedentElevii de nota 10 ai Galaţiului, premiaţi de Ministerul Educaţiei
Articolul următorOțelul Galați a început noul sezon al Ligii a III-a cu o victorie