Mâine, Transurb începe să elibereze noile abonamente cu gratuități. Beneficiarii le vor ridica lunar sau o dată la câteva luni. 

Începând de luni, 8 aprilie, societatea Transurb SA va începe eliberarea abonamentelor pentru beneficiarii de facilităţi la transportul public local de călători.

Iată, conform unei informări a Transurb, cine va trebui să stea la coadă în fiecare lună şi cine nu.

Lunar, la coadă pentru abonamente

Pensionarii care cumulează venituri din pensie cuprinse între 2.081 şi 3.500 de lei brut/lună vor plăti doar jumătate din preţul unui abonament o linie. Trebuie să prezinte actul de identitate şi cuponul de pensie din luna anterioară celei pentru care se solicită abonamentul, original şi copie. Abonamentele vor fi eliberate lunar.

Pensii peste 3.500 de lei pe lună

Tot lunar vor fi eliberate şi abonamentele pe o linie, cu preţul redus cu 25 la sută, pentru pensionarii care cumulează venituri din pensie peste 3.500 lei brut/lună. Oamenilor le trebuie actul de identitate şi cuponul de pensie din luna anterioară, original şi copie.

Șomeri indemnizați și neindemnizați

Şomerii indemnizaţi şi neindemnizaţi vor trebui să se prezinte lunar la ghişeele Transurb pentru a beneficia de abonament pe o linie, cu preţul redus cu 98 la sută.

Documentele necesare sunt actul de identitate şi carnetul de evidenţă vizat AJOFM pentru şomerii indemnizați, respectiv documentul care să ateste că sunt în evidenţa AJOFM – pentru cei neindemnizaţi.

Venitul minim pe economie sau timp parțial de muncă

Tot lunar vor trebui să se prezinte la casele de bilete Transurb şi persoanele care obţin salariul minim pe economie de 2.080 de lei brut/lună, pentru a beneficia de preţul redus cu 75 la sută pe o linie. Le sunt necesare: actul de identitate, original şi copie, şi adeverinţă din care să rezulte că obţin salariul minim pe economie. Persoanele încadrate cu contract de muncă cu timp parţial vor prezenta, suplimentar, adeverinţă de la ANAF din care să rezulte veniturile lunare încasate.

O coadă la trei luni

Pentru abonamentele de 1 leu, conform Transurb, persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 ani trebuie să prezinte actul de identitate, original şi copie. În plus, ele au nevoie de adeverinţă eliberată de Agenţia Naţionala de Administrare Fiscală din care să rezulte că nu realizează venituri.  Abonamentele vor fi eliberate pe o perioadă de trei luni.

Abonament pe trei sau nouă luni

Pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la 2.080 lei brut/lună îşi vor putea procura abonament pe o linie cu preţul redus cu 98 la sută.

Au nevoie de actul de identitate şi cuponul de pensie din luna anterioară celei pentru care se solicită abonamentul, original şi copie. Abonamentele vor fi eliberate pe o perioadă de trei sau nouă luni.

Până la finele anului

Pensionarii de invaliditate care nu beneficiază de facilităţile prevăzute de Legea nr. 448/2006 şi de Hotărârea Consiliului Local nr.126/2007 vor obţine abonament gratuit pe o linie. Le trebuie actul de identitate, cuponul de pensie din luna anterioară celei pentru care se cere abonamentul şi actele doveditoare privind încadrarea într-un grad de handicap, original şi copie.

„Abonamentele vor fi eliberate în funcţie de termenul de valabilitate a deciziei medicale, fără a se depăşi data de 31 decembrie 2019”, precizează Trabsurb.

Cinci luni pentru elevi 

Pentru elevii din învăţământul obligatoriu profesional şi liceal acreditat/autorizat din municipiul Galaţi, abonamentele pe o linie cu preţul de un leu vor fi eliberate pe o perioadă de cinci luni (aprilie-august 2019).

Pentru reducerea de 98 la sută trebuie să prezinte: act de identitate (după caz) şi carnetul de elev vizat pe anul 2018-2019 sau adeverinţă din care să rezulte că sunt elevi, original şi copie.

Şase luni pentru studenți

Tot un leu pentru un abonament pe o linie vor plăti şi studenţii în vârstă de până la 26 ani, din municipiul Galaţi, înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate.

Documentele pe care trebuie să le prezinte la ghişeu pentru a beneficia de reducerea de 98 la sută a preţului sunt: act de identitate şi carnet de student vizat pe anul 2018-2019 sau adeverinţă din care să rezulte calitatea de student, original şi copie. Abonamentele vor fi eliberate pe o perioadă de şase luni (aprilie-septembrie 2019).

Pentru evitarea cozilor la ghişeele Transurb, compania a anunţat că până pe 15 aprilie 2019, toți beneficiarii de facilităţi la transportul public local de călători vor putea circula în baza vechiului abonament de călătorie, valabil până la 31 martie 2019.

Articolul precedentCSM „Dunărea”, pe primul loc la finalul sezonului regulat
Articolul următorCS United Galaţi s-a apropiat de finala Ligii I de futsal