Grupul Liberty şi-a început oficial activitatea la combinatul siderurgic din Galaţi joi, 19 septembrie, în cadrul unei ceremonii cu mulţi invitaţi importanţi.

Au fost prezenţi la Galaţi Sanjeev Gupta, noul patron al Combinatului, şi Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii în România. Alături de aceştia s-au aflat ministrul Mediului de Afaceri, Ştefan Radu Oprea, numeroase autorităţi locale, clienţi şi furnizori. Gupta, miliardar britanic de origine indiană, a venit la Galaţi alături de cei trei copii ai săi şi de alţi membri ai familiei, printre care şi tatăl său.

În discursul său, Sanjeev Gupta a declarat că va investi peste 200 de milioane de euro în combinatul gălăţean, pentru a-i permite să redevină o forţă în industria siderurgică. În acelaşi timp, Gupta a inaugurat o nouă linie de tăiere în foi în cadrul Laminorului de Benzi la Cald, investiţie de 3,5 milioane de euro, care va genera o gamă complet nouă de produse.

De la indian la indian

Liberty Galaţi este cel mai mare combinat siderurgic integrat din România, cu 7.500 de angajaţi şi o capacitate de producţie de aproximativ 3 milioane de tone de oţel anual. Volumul producţiei a crescut deja la peste 2,1 milioane de tone în acest an, de la aproximativ 1,7 milioane de tone în 2018.

Compania Liberty Steel a plătit 740 de milioane de euro pentru a cumpăra şapte oţelării din România, Cehia, Macedonia de Nord, Italia şi Belgia de la ArcelorMittal. Comisia Europeană a aprobat tranzacţia la mijlocul lunii aprilie 2019. Astfel, combinatul gălăţean a trecut din proprietatea miliardarului indian Lakshmi Mittal în portofoliul miliardarului indian Sanjeev Gupta.

Articolul precedentIsteria apelurilor la 112: glume sau exagerări trimit poliţiştii pe piste false
Articolul următorTurneul de volei masculin „Cupa Arcada”, în weekend, la Galaţi