Isteria apelurilor la 112: glume sau exagerări trimit poliţiştii pe piste false. Două asemenea apeluri au fost primite într-o singură zi la Galaţi. 

Acestea nu sunt singurele cazuri din ultima perioadă. În ultimele luni, un adolescent de 14 ani, din Tecuci, a pus poliţia în alertă după ce a spus că a fost luat cu forţa de un taximetrist şi dus într-un loc unde era ţinut ostatic, iar o gălăţeancă de 39 de ani, care în urma unui conflict cu concubinul, beată fiind, a cerut ajutorul poliţiei, susţinând că este ţinută ostatică într-un apartament din Micro 40. Adolescentul nu avea vârsta legală pentru a răspunde penal, iar femeia, care l-a şi iertat pe concubinul care o bătuse, determinând-o să sune la 112, este cercetată penal pentru inducere în eroare.

Din fericire, copilul a fost găsit

Pe 18 septembrie a.c., la ora 16,10, o femeie din municipiul Galați a sunat la 112, sesizând că fiul ei nu a mai ajuns acasă de la şcoală. Băiatul, în vârstă de 12 ani, a plecat de la școala situată pe strada Gării, unde învăța, și nu a mai ajuns la domiciliu.
Din fericire, în scurt timp, acesta a fost găsit pe raza Secției 4 Politie, într-un tramvai. Din primele verificări, potrivit poliţiştilor, nu a rezultat că ar fi fost victima vreunei infracțiuni. Nu este primul caz

 

O glumă proastă cu urmări penale

Tot pe 18 septembrie a.c., ora 20,10, o femeie, de 32 de ani, din comuna Gohor, a sunat la 112. Ea a sesizat astfel Poliția Municipiului Tecuci că ar fi sechestrată în locuința unui  bărbat, numit ”Oliver”, în Tecuci.

Polițiștii tecuceni au identificat persoana în cauză. La domiciliul bărbatului, au găsit-o pe femeia care făcuse sesizarea și care se afla într-o vădită stare de ebrietate.

Ea a declarat că a mers de bunăvoie la domiciliul bărbatului și că a sesizat poliția, dorind să facă o glumă. Polițiștii o cercetează acum pentru comiterea infracțiunii de inducerea în eroare a organelor judiciare.