Jandarmii gălăţeni au confiscat un camion încărcat cu lemne

Jandarmii gălăţeni au confiscat un camion încărcat cu lemne, care staţiona pe DJ 242, pe raza localităţii Tîrgu Bujor.

Echipajul de jandarmi a verificat un autocamion încărcat cu material lemnos, din punct de vedere al legalităţii transportului. Maşina transporta 22,5 metri cubi de lemn de foc, de diverse esenţe (fag, mesteacăn, carpen).

Conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative pentru transport. El a declarat că lemnele au fost încărcate în Tîrgu Bujor, la sediul firmei unde este angajat, şi urmau să fie livrate unei societăţi din aceeaşi localitate.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că transportul s-a făcut fără a fi emise documente legale de transport şi de ieşire a mărfii din gestiune. Administratorul societăţii a prezentat documentele de intrare a materialului lemnos în gestiune. În schimb, acesta a declarat că se grăbea şi a omis să întocmească actele care să însoţească transportul.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu o amendă în cuantum de 5.000 de lei, aceeaşi sancţiune fiind aplicată şi operatorului economic. De asemenea, jandarmii au confiscat materialul lemnos şi autocamionul, urmând ca valorificarea acestora să se facă conform prevederilor legale.

Articolul precedentS-a aprobat cofinanţarea pentru unele investiţii în spitalele gălăţene
Articolul următorVânzarea combinatului siderurgic de la Galaţi a fost finalizată