Vânzarea combinatului siderurgic de la Galaţi a fost finalizată

Vânzarea combinatului siderurgic de la Galaţi a fost finalizată, compania Liberty Steel preluând luni şapte fabrici europene de la ArcelorMittal.

Liberty Steel, parte a GFG Alliance, companie deținută de Sanjeev Gupta, a încheiat achiziția a șapte fabrici de oțel și a cinci centre de servicii de la ArcelorMittal. Tranzacția, în valoare totală de 740 milioane de euro, poziționează Liberty în top 10 producători de oțel la nivel global, cu excepția Chinei. Capacitate de laminare a Liberty a ajuns astfel la peste 18 milioane de tone și acoperă o gamă largă de produse din oțel. GFG Alliance a ajuns, în urma acestei tranzacţii, la aproximativ 30.000 de angajați, în 30 de țări.

Cele șapte noi unități ale Liberty Steel au în total 14.000 de angajați. Tranzacţia cuprinde fabricile de oțel de la Ostrava (Republica Cehă) și Galați (România), laminoarele de la Skopje (Macedonia de Nord), Piombino (Italia) şi Dudelange (Luxemburg) și două fabrici de lângă Liège (Belgia). Centrele de servicii preluate se află în Franța și Italia.

În continuare, urmează o evaluare 100 de zile, timp în care Liberty Steel, în colaborare cu managementul local, sindicatele, clienții și furnizorii, va finaliza o analiză a fabricilor, pentru a explora oportunitățile de investiții și a dezvolta planuri de stimulare a competitivităţii, a extinde gama de produse și a susține creșterea vânzărilor.

Articolul precedentJandarmii gălăţeni au confiscat un camion încărcat cu lemne
Articolul următorO mașină a ars ca o torță în Micro 39, noaptea trecută