OLYMPUS DIGITAL CAMERA

S-a aprobat cofinanţarea pentru unele investiţii în spitalele gălăţene. Anunţul a fost făcut, joia trecută, la şedinţa Consiliului Judeţean Galaţi, de către preşedintele Costel Fotea. 

Ministerul Sănătăţii a aprobat, la solicitarea Consiliului Judeţean Galaţi, o finanţare în sumă de 9.296.000 lei, pentru investiţii în sănătate. Potrivit preşedintelui CJ Costel Fotea, banii vor fi folosiţi la cumpărarea de aparatură medicală performantă. Acesta este necesară la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, la Spitalul de Pneumoftiziologie şi la Spitalul de Boli Infecţioase.

În şedinţa de joi a fost supusă deciziei aleşilor cofinanţarea necesară. „Am aprobat cofinanţarea cu 10 la sută a acestui proiect deosebit de important. Jumătate din sumă va ajunge la cea mai mare unitate medicală din judeţ, acolo unde va fi achiziţionat un sistem complet pentru intervenţii neurochirugicale de aproximativ un milion de euro”, a precizat Fotea.

De asemenea, printre proiectele aprobate în cadrul şedinţei CJ, se numără modificarea hotărârii care vizează aprobarea proiectului şi a cheltuielilor aferente pentru extinderea, modernizarea şi dotarea Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi. Modernizarea va cuprinde şi un verificator de radiaţii computer tomograf. De asemenea, a fost aprobată majorarea valorii investiţiei în parcarea supraetajată a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, în vederea racordării la reţeaua electrică.

Consilierii judeţeni au mai votat, printre altele, şi pentru aprobarea organigramei şi a statului de funcţii ale Muzeului de Istorie „Paul Păltânea” şi ale Centrului Culural ” Dunărea de Jos”.

Articolul precedentPortarul Otto Onodi revine la echipa de hochei a Galaţiului
Articolul următorJandarmii gălăţeni au confiscat un camion încărcat cu lemne