Regenerarea urbană care a întors pe dos centrul oraşului are şi efecte în ceea ce priveşte chioşcurile de pe domeniul public.

După ce comercianţii din zona Spitalului Judeţean au fost notificaţi să îşi desfiinţeze construcţiile, pentru a face loc lucrărilor la parcarea spitalului, a venit rând celor din Mazepa I.

Primăria municipiului Galaţi, care a demarat lucrările de refacere a sistemului rutier şi regenerare urbană în interiorul cartierului Mazepa I, a notificat opt comercianţi să-şi desfiinţeze chioşcurile pentru a se repara trotuarul străzii Roşiori.

Comercianţii vor putea fi găsiţi în continuare în zonă, fiindcă Administraţia Pieţelor Agroalimentare le va aloca modulele necesare pentru a-şi desfăşura activitatea în spaţiul pieţei din apropriere.

Comercianţii şi-au anunţat clienţii cu afişe că se vor muta din 15 octombrie în alte spaţii. Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, pe 26 septembrie s-au emis notificări de desfiinţare a opt spaţii comerciale. Deţinătorii acestora au la dispoziţie 20 de zile pentru a se conforma, altfel vor fi demolaţi de autorităţi.

Module noi pentru comercianţi

Viorica Sandu, directorul SC Administraţia Pieţelor Agroalimentare SA Galaţi, a declarat că, în cel mult o lună, societatea pe care o conduce va încerca să pună la dispoziţia comercianţilor ale căror spaţii vor desfiinţate, şase module. Acestea vor fi amplasate pe platoul pe care, în acest moment, sunt câteva tarabe. Pentru că nu sunt solicitate şi nici folosite, Administraţia Pieţelor crede că ar fi mult mai bine, atât pentru comercianţi, cât şi pentru clienţi, să amenajeze, în locul lor, module, pe care să le închirieze celor interesaţi. Recent, acolo se lucra deja la amenajarea spaţiului.
Pentru plata intervenţiilor din Mazepa I, consilierii locali au alocat 300.000 de lei din creditul de 100.000.000 de lei contractat de municipalitate de la CEC Bank.

Articolul precedentDin ce în ce mai mulţi şoferi beţi la volan, în trafic
Articolul următorHandbalistele de la CSM Galați au câștigat derbiul Dunării de Jos