Handbalistele de la CSM Galați au câștigat derbiul Dunării de Jos

Fetele pregătite de Vali Costea au învins Dunărea Brăila cu 22-16 (10-7)

Handbalistele de la CSM Galați au câștigat derbiul Dunării de Jos, după ce au învins, miercuri după-amiază, pe teren propriu, cu scorul de 22-16, formaţia HC Dunărea Brăila.

Partida, disputată în Sala Sporturilor „Dunărea” din Galaţi, a fost dominată în cea mai mare parte a timpului de echipa gazdă. Fetele pregătite de Vali Costea şi-au creat rapid un avantaj de trei goluri (4-1, în min. 7) şi au intrat la pauză cu acest ecart (10-7), chiar dacă brăilencele s-au apropiat de mai multe ori la un singur gol pe parcursul primei părţi.

CSM şi-a continuat evoluţia bună şi în repriza secundă, pe care a câştigat-o tot cu trei goluri diferenţă. Pe parcursul meciului, gălăţencele au ajuns să conducă şi cu zece goluri (21-11, în min. 53). Fluierul final le-a adus gazdelor prima victorie din acest sezon, cu scorul de 22-16 (10-7).

Cea mai bună marcatoare a jocului de miercuri a fost Cristina Andrița, legitimată de CSM chiar înaintea acestei partide, care a înscris de nouă ori. Pentru gălăţence au mai marcat: Cătălina Cioaric 6, Lăcrămioara Cîlici 3, Mădălina Conache 2 şi Ala Sheiko 2.

După cinci etape disputate din Liga Naţională feminină, CSM Galați se află pe locul 11 în clasament, cu 4 puncte, golaveraj 107-122. Brăilencele au rămas pe locul 12, cu un singur punct.

În runda următoare, formaţia gălăţeană va juca pe terenul liderului la zi, SCM Râmnicu Vâlcea, marți, 16 octombrie, de la ora 17.30. Meciul de la Vâlcea va fi transmis în direct de TVR HD.

Articolul precedentÎn zona Ancora se demolează chioşcurile, comercianţii vor fi mutaţi în alte spaţii
Articolul următorGalaţiul are peste 800 de firme în plus faţă de anul trecut