La distanţă de doar câteva ore, doi bărbaţi s-au urcat la volan în stare de ebrietate, unul provocând un accident, celălalt, conducând o maşină fără documentele prevăzute de lege. 

A pierdut controlul şi a lovit o maşină parcată

Pe 09 octombrie a.c., ora 20,50, Secția 2 Poliție Rurală Smârdan a primit o sesizare din comuna Schela. Un bărbat a reclamat faptul că autoturismul său, staționat pe strada Pelinului din localitate, a fost avariat de un alt autovehicul.


Din primele verificări efectuate de polițiștii ajunși la fața locului, a reieșit că un bărbat de 64 ani, din comuna Pechea, a condus autoturismul pe strada mai sus menționată. La un moment dat, pierzând controlul volanului, a intrat în mașina staționată pe partea stângă a străzii pe care mergea.
La testarea alcoolscop, conducătorul auto a prezentat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Fără inspecţie tehnică şi asigurare obligatorie

Pe 10 octombrie a.c., în jurul orei 00,20, polițiștii din Pechea au oprit în trafic, pe D.C. 26, în comuna Suhurlui, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 36 ani, din localitate.
Cu ocazia verificării documentelor, polițiștii au stabilit că atât polița de răspundere civilă auto, cât și inspecția tehnică periodică a autoturismului sunt expirate. Mai mult, în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că șoferul mașinii se află sub influența alcoolului, fiind înregistrată valoarea de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional. I-au fost reținute permisul de conducere, certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

Articolul precedentGălățeanca Gabriela Talabă a câştigat turneul de tenis de la Charleston (SUA)
Articolul următorÎn zona Ancora se demolează chioşcurile, comercianţii vor fi mutaţi în alte spaţii