În toate unităţile de învăţământ din Galaţi au fost montate centrale termice, a anunţat Primăria, care a precizat că în această vară s-au pus în funcţiune 39 de sisteme de încălzire proprii, în 14 grădinițe, 17 școli, șapte colegii sau licee și la Seminarul Teologic „Sf. Ap. Andrei”.

Cele 39 de centrale termice au fost achiziționate în urma unei licitații care a fost structurată pe 12 loturi. Valoarea estimată a acestor investiții este de 13.324.289,63 de lei fără T.V.A., din care valoarea lucrărilor de proiectare se ridică de 794.456 de lei.

Alte 22 de unități de învățământ din municipiul Galați și-au achiziționat și montat, pe parcursul acestui an, sisteme alternative de încălzire din fonduri proprii, având personalitate juridică.

Conform unui comunicat de presă remis de Primărie, celelalte grădinițe, școli, licee și colegii din municipiul beneficiau deja de surse independente de încălzire.

Municipalitatea gălăţeană intenţionează să renunţe, iarna viitoare, la sistemul centralizat de termoficare, din cauza costurilor foarte mari generate de pierderi, în condiţiile în care numărul de consumatori s-a redus foarte mult în ultimi ani.

Articolul precedentEchipa de fotbal SC Oţelul Galaţi a renunţat la patru jucători
Articolul următorSistemul de e-ticketing în transportul public gălăţean face primii paşi