Sistemul de e-ticketing în transportul public gălăţean face primii paşi concreţi, după ce Primăria a solicitat emiterea acordului de mediu pentru proiectul „Furnizare sisteme de colectare automată de tarife, de informare a pasagerilor şi de management a flotei”.

Acest sistem le va permite gălăţenilor să-şi procure biletul de la automatele din staţii, nu de la şofer sau vatman, iar panourile electronice de afişaj din staţii îi vor informa pe călători când urmează să sosească următorul mijloc de transport. Pe lângă validatoare de bilete contactless, mijloacele de transport vor fi dotate cu sisteme de numărare a călătorilor, astfel că se va şti în orice moment câţi oameni şi-au plătit cursa şi unde se pot face controale şi aplica amenzi.

Pentru implementarea sistemului de e-ticketing la Galaţi a fost semnat un contact în valoare de 26.151.431 de lei fără TVA cu asocierea AEP Ticketing Solutions (Italia) – Certsign SA (România) – Swarco Traffic SRL (România), care a câştigat licitaţia organizată în acest sens de autorităţile locale.

Consorţiul celor trei firme va avea misiunea de a proiecta, construi, opera şi menţine sistemele de taxare automată a titlurilor de călătorie, de informare a pasagerilor şi de management al flotei. „Sistemul de la Galaţi va fi cel mai modern din România şi va beneficia de cele mai noi tehnologii în domeniu”, a declarat Giampiero Luzzi, reprezentantul firmelor câştigătoare.

Asocierea care a câştigat contractul la Galaţi a mai implementat sisteme de e-ticketing la Bucureşti, Braşov, Milano, Torino, Florenţa, Astana (Kazahstan) şi Riad (Arabia Saudită).

Articolul precedentÎn toate unităţile de învăţământ din Galaţi au fost montate centrale termice
Articolul următorMinistrul Educației a decis refacerea acoperişului şcolii din comuna gălăţeană Bălăşeşti