În câteva luni, am putea avea încărcătoare solare, în cinci zone din Galaţi. Primăria Galaţi a lansat o achiziţie publică pentru servicii de furnizare şi montare a acestora. 

În Parcul Viva, Grădina Publică, Orăşelul Copiilor, Parcul Spicu şi Potcoava de Aur gălăţenii şi-ar putea încărca telefoanele mobile, dar şi alte gadget-uri, de la stâlpii solari (Solar street mobile charger).

Valoarea estimată a contractului este de 50.000 de lei fără TVA, iar ofertele sunt aşteptate până pe 12 septembrie. Criteriul de atribuire este ”preţul cel mai scăzut”.

Echipamentele şi materialele utilizate trebuie să fie noi şi neutilizate, calitative, omologate şi cu o garanţie de minimum 24 de luni.

Cei cinci stâlpi solari trebuie să fie capabili să încarce telefoane mobile, tablete, camere foto şi diferite gadget-uri, fiind, la rândul lor, independenţi de reţeaua electrică. Aceştia vor fi prevăzuţi cu panouri fotovoltaice.
Conform caietului de sarcini, termenul de livrare, instalare şi punere în funcţiune a încărcătoarelor stradale este de 90 de zile de la data intrării în vigoare a contractului.
Municipalitatea este convinsă că, în acest fel, mai face un pas în direcţia ”Smart City” – oraş inteligent.
”Este încă un element pentru ca Galaţi să devină Smart City, după simplificarea procedurilor pentru obţinerea certificatului de urbanism, emiterea Avizului Comun pentru obţinerea rapidă a autorizaţiei de construire, sistemul informatic integrat de management al documentelor aflat în implementare, aplicaţia mobilă Galaţi City App, proiectul cu finanţare europeană pentru instalarea de reţele Wi-Fi sau sistemul de e-ticketing, tot în implementare”, a declarat, într-un comunicat de presă, Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

 

Articolul precedentDamen Galaţi a lansat o a doua corvetă pentru marina pakistaneză
Articolul următorContractul pentru drumul prin curtea Poliţie de Frontieră, câştigat