Damen Galaţi a lansat o a doua corvetă pentru marina pakistaneză. La ceremonia de lansare de la Galaţi a participat şi o delegaţie pakistaneză.

Constructorul olandez Damen a lansat, pe 3 septembrie, la şantierul său din Galaţi, cea de-a doua corvetă de 2.300 de tone construită pentru marina pakistaneză, a anunţat Pakistan Navy pe pagina sa de Facebook.
La ceremonia de la Galaţi a participat şi o delegaţie pakistaneză, condusă şeful Statului Major al Pakistan Navy, viceamiralul Ather Mukhtar.

Acesta a subliniat importanţa corvetelor în domeniul maritim şi a declarat că navele construite la Damen Galaţi vor acționa ca „multiplicatori de forță” în îmbunătățirea capacității armatei de a proteja frontierele maritime.

Navele vor oferi mai multă flexibilitate patrulelor maritime de securitate regională ale Pakistanului din regiunea Oceanului Indian. De asemenea, viceamiralul Mukhtar a lăudat profesionalismul celor din Damen, precum şi colaborarea foarte bună pe care beneficiarul a avut-o cu aceştia.

Sursa foto: pagina de facebook a Pakistan Navy

Articolul precedentMilitarii gălățeni veniți din Afganistan, primiți mâine cu ceremonial
Articolul următorÎn câteva luni, am putea avea încărcătoare solare, în cinci zone din Galaţi