I-a vândut hering la preț de scrumbie, într-o piaţă din Galaţi. Asta i-a făcut un „afacerist” pus pe căpătuială unui cumpărător cinstit, dornic de chilipiruri. 

Mai este ceva vreme până la Florii. Amatorii de peşte ştiu că abia atunci începe să urce scrumbia pe Dunăre, doar dacă e mai călduţ şi în aer, şi în apă. Cu toate acestea, înşelăciunile cu scrumbie falsă au şi apărut.

Un comerciant de ocazie care a ieşit cu câteva zeci de kilograme de peşte la vânzare în Piaţa din Micro 19 a reuşit să-şi înşele un client. Acesta, necunoscând prea bine speciile, a crezut că face o afacere „de succes” pentru masa de prânz.

Tranzacţia s-a încheiat sâmbătă, pe Aleea Comerţului. Cumpărătorul a observat peştele aflat în mai multe sacoşe. Potrivit jandarmilor, l-a întrebat pe comerciantul ambulant dacă este scrumbie, iar acesta, speculând nepriceperea bărbatului, i-a spus că da, că este abia pescuită din Dunăre. O vindea, vezi bine, la un preţ „promoţional” de numai 20 de lei kilogramul.

Acasă, scrumbia s-a dovedit a fi hering

Gălăţeanul a cumpărat peşte, bucuros de chilipir. Numai că acasă, când îl curăţa, şi-a dat seama că ceea ce tocmai achiziţionase nu era scrumbie, ci mai degrabă hering. Omul s-a dus glonţ la Secţia 3, unde a povestit totul. Poliţiştii au cerut sprijinul jandarmilor care s-au dus în zona indicată. La vederea echipajului, comerciantul a lăsat baltă peştele şi a fugit, dar a fost prins printre blocurile din zonă.
„Ajuns din urmă, acesta a declarat verbal jandarmilor că vinde hering fără a respecta cadrul legal. Cât priveşte peştele vândut reclamantului, ca și scrumbie, acesta nu a oferit nicio lămurire. Cele 16 kg de pește găsite asupra vânzătorului au fost ridicate de către jandarmi și predate la un magazin specializat. Bărbatului i-a fost aplicată o amendă de 500 lei, conform prevederilor Legii nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite”, a precizat slt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.
Cumpărătorul păcălit a preferat să rămână cu heringul şi nu a mai făcut plângere împotriva comerciantului care îl înşelase.

foto: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi

Articolul precedentPrima înfrângere a Oţelului, semnal de alarmă înainte de startul returulului
Articolul următorEchipa de futsal United s-a calificat în turneul final al „Cupei României”