Handbalistele de la CSM Galaţi au început campionatul cu o înfrângere, 21-25, la Baia Mare, pe terenul nou-promovatei Minaur.

Prima rundă din Liga Florilor a programat pentru echipa de handbal feminin a noului club al Primăriei Galaţi un meci în deplasare, cu o echipă nou-promovată în eşalonul de elită. După un joc în care au ţinut pasul cu adversarele o bună parte a disputei, fetele de la CSM au părăsit terenul învinse la patru goluri diferenţă. Minaur Baia Mare s-a impus cu 25-21 (13-10), reuşind să se desprindă decisiv abia după minutul 50.

Scorul întâlnirii dintre cele două echipe a fost în general strâns, iar în minutul 51 tabela arăta egalitate, 19-19. În următoarele trei minute, însă, maramureşencele au înscris de patru ori, în timp ce echipa pregătită de Valeriu Costea n-a reuşit niciun gol, astfel că scorul a devenit 23-19. Iar această diferenţă de patru goluri s-a păstrat până la final.

Cea mai bună marcatoare a CSM şi a jocului a fost Elena Livrinikj, care a înscris 11 goluri. Pentru formaţia gălăţeană au mai marcat: Iulia Artean Stroia – 4, Lăcrămioara Cîlici – 3, Daciana Balaban, Mădălina Conache și Cătălina Cioaric (revenită în activitate) – câte un gol.

De remarcat faptul că pentru gruparea din Baia Mare a evoluat și Andreea Taivan, fostă jucătoare la CSU Danubius, care a refuzat în această săptămână să semneze contractul cu CSM, după ce clubul Primăriei a preluat formaţia universitară.

În etapa a doua, CSM Galați va juca, pe teren propriu, cu HC Zalău, pe 9 septembrie. În runda a treia, fetele de la CSM vor avea o deplasare extrem de dificilă, pe terenul campioanelor de la CSM București.

Articolul precedentPesta porcină africană a ajuns la porţile municipiului Galaţi
Articolul următorProgramări online la Evidenţa Populaţiei Galaţi, din data de 3 septembrie