Galațiul, premiat pentru „Excelență în Sănătate și Asistență Socială”

Printre proiectele apreciate se află înființarea primului centru de permanență din municipiul Galați (în Micro 39), care a oferit deja servicii medicale pentru aproximativ 10.000 de persoane

Galațiul a fost premiat pentru „Excelență în Sănătate și Asistență Socială”, luni seara, în cadrul Galei Asociaţiilor Municipiilor din România (AMR). Municipiul Galați a obținut premiul grație numeroaselor proiecte derulate de către Primărie în cele două domenii, pentru creșterea calității serviciilor oferite cetățenilor şi pentru modernizarea unităților medicale și centrelor sociale.

Printre proiecte se află înființarea primului centru de permanență din municipiul Galați (în Micro 39), care a oferit deja servicii medicale pentru aproximativ 10.000 de persoane. Un alt demers a fost achiziția terenului și a imobilului în care își desfășoară activitatea Spitalul de Obstetrică – Ginecologie, Primăria devenind astfel proprietar, statut ce-i conferă posibilitatea să acceseze fonduri europene. De asemenea, municipiul Galați a fost premiat și pentru proiectele de la Spitalul pentru Copii „Sf. Ioan”, care, pe lângă investițiile în aparatură modernă și dotări, va beneficia şi de finanțări cu fonduri europene. Printre proiectele apreciate se mai află reabilitarea termică a clădirilor Centrului Multifuncțional de Servicii Sociale, precum și creşterea performanţei energetice a Căminului pentru Persoane Vârstnice „Sf. Spiridon”.

Evenimentul, organizat de AMR, a avut loc la Ateneul Român și a reunit numeroși reprezentanți ai administrației locale, municipiul Galați fiind reprezentat de primarul Ionuț Pucheanu, căruia i-a fost înmânat trofeul de excelență. „Mă onorează și mă bucură deopotrivă premiul obținut. Este o dovadă a recunoașterii eforturilor pe care le depunem pentru cetățeni, sănătatea fiind o prioritate pentru mine. Vreau să transformăm Galațiul într-un oraș modern, iar în acest sens avem numeroase proiecte în derulare care vor duce la creșterea calității serviciilor oferite cetățenilor”, a declarat primarul Galaţiului.

Articolul precedentNouă comune gălăţene vor beneficia de cadastru gratuit, cu bani europeni
Articolul următorSute de pachete de ţigări, descoperite de poliţiştii de frontieră într-un camion