Nouă comune gălăţene vor beneficia de cadastru gratuit, cu bani europeni

Localităţile în care se va realiza cadastrare gratuită sunt: Barcea, Bereşti-Meria, Frumuşiţa, Independenţa, Iveşti, Lieşti, Munteni, Şendreni şi Vânători.

Nouă comune gălăţene vor beneficia de cadastru gratuit, cu bani europeni, după ce un contract în acest sens a fost semnat la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Prin acest contract se va asigura finanţarea din fonduri europene nerambursabile a lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 660 de unităţi administrativ-teritoriale din mediul rural, cu o suprafaţă totală de 5,7 milioane de hectare.

Pe lista unităţilor administrativ-teritoriale care vor beneficia de finanţare nerambursabilă figurează şi nouă comune gălăţene. Localităţile din judeţul Galaţi în care se va realiza cadastrare gratuită sunt: Barcea, Bereşti-Meria, Frumuşiţa, Independenţa, Iveşti, Lieşti, Munteni, Şendreni şi Vânători.

109 comune beneficiare, în Regiunea Sud-Est

La nivelul Regiunii Sud-Est, va fi cadastrată o suprafaţă de 1.211,4 ha, în 109 comune, aferente celor şase judeţe componente, astfel: Brăila – 29 comune, Buzău – 18 comune, Constanţa – 21 comune, Galaţi – 9 comune, Tulcea – 16 comune, Vrancea – 16 comune.

Termenul de finalizare a acestor lucrări este anul 2023. Proiectul „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România” este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

În prezent, din totalul de 65 unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Galaţi, două sunt cadastrate în proporţie de sută la sută (Matca şi Valea Mărului), iar în alte două (Băleni şi Vîrlezi) se desfăşoară lucrări prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015-2023.

Articolul precedentEchipa de futsal United Galaţi a învins la Călăraşi şi a încheiat turul pe primul loc
Articolul următorGalațiul, premiat pentru „Excelență în Sănătate și Asistență Socială”