Galaţiul, în luptă pentru „Capitala Tineretului din România”

Municipiul Galaţi s-a înscris în lupta pentru titlul de „Capitala Tineretului din România, ediţia 2020-2021, oraşul câştigător urmând să primească un premiu de 50.000 de euro.

Alături de Galaţi, concurează pentru titlu la ediţia curentă oraşele Constanţa şi Craiova. Concursul se află la cea de-a cincea ediţie, iar oraşul câştigător va purta titlul în perioada 2 mai 2020 – 1 mai 2021. În această perioadă, câştigătorul va implementa şi derula un program de dezvoltare urbană prin tineri.

Analiza candidaturilor va fi realizată de un juriu independent, format din reprezentanţi ai sectorului neguvernamental, ai mediului privat, ai instituţiilor publice şi ai organizaţiilor de tineret ale partidelor politice. Oraşele finaliste vor fi alese pe 31 iulie. Până pe 30 septembrie, finalistele vor dezvolta conceptul propus, într-un dosar extins de candidatură.

Programul „Capitala Tineretului din România” a fost iniţiat în anul 2016. Primul oraş care a purtat acest titlu a fost Timişoara, urmat de Bacău, Baia Mare şi Iaşi, care a preluat mandatul pe 2 mai 2019.

Articolul precedentPoliţiştii locali verifică legalitatea teraselor sezoniere din Galaţi
Articolul următorCredincioşii romano-catolici din Galaţi au un nou episcop