Credincioşii romano-catolici din Galaţi au un nou episcop, după ce Papa Francisc l-a numit episcop romano-catolic de Iaşi pe monseniorul Iosif Păuleţ.

Papa a acceptat cererea de retragere a episcopului Petru Gherghel, care conducea dieceza de Iaşi din 1990 şi a ajuns la vârsta de 75 de ani. Monseniorul Iosif Păuleţ a fost până acum decan de Bucovina şi paroh de Suceava, în aceeaşi dieceză.

Iosif Păuleţ va fi al şaptelea episcop al diecezei de Iaşi, înfiinţată canonic în 1884, după ce Biserica Catolică s-a reorganizat pe teritoriul Moldovei. Iosif Păuleţ s-a născut pe 17 octombrie 1954, în localitatea Tămăşeni, judeţul Neamţ. A urmat cursurile Institutului Teologic din Iaşi şi a fost hirotonit preot în 1979. În cei 40 de ani de preoţie, Iosif Păuleţ a îndeplinit mai multe misiuni pastorale.

Dieceza Romano-Catolică de Iaşi cuprinde opt judeţe (Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bacău, Galaţi, Vrancea). Are în componenţă 156 de parohii, deservite de 427 de preoţi diecezani şi călugări. Numărul credincioşilor romano-catolici din această dieceză este de 215.887 de persoane.

Articolul precedentGalaţiul, în luptă pentru „Capitala Tineretului din România”
Articolul următorNiciun elev gălăţean nu a obţinut media 10,00 la examenul de bacalaureat