Poliţiştii locali verifică legalitatea teraselor sezoniere din Galaţi. Oamenii legii vor urmări modul în care agenţii economici respectă legislaţia în vigoare.

Până la finalul lunii septembrie, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale fac verificări la operatorii economici care deţin terase sezoniere.

Pe parcursul acestor acţiuni de control, oamenii legii vor urmări modul în care agenţii economici respectă legislaţia în vigoare.

Astfel, operatorii economici vor fi verificaţi dacă deţin „Acordul privind exercitarea activităţilor de comercializare în zone publice” şi „Autorizaţia pentru desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică”.

Poliţiştii locali vor mai verifica şi dacă operatorii economici respectă suprafaţa închiriată de la Primăria Municipiului Galaţi. Se va controla şi dacă personalul a absolvit un curs de specialitate pentru comercializarea produselor alimentare şi/sau de alimentaţie publică.

Se pot da şi amenzi de peste 2.500 de lei 

Poliţiştii locali din cadrul serviciului amintit pot da şi sancţiuni, de la avertismente scrise şi până la amenzi ce depăşesc 2.500 lei.
Conform HCL 728/2017, poliţiştii locali pot sancţiona pentru: nerespectarea prevederilor prevăzute în licenţa de ocupare a domeniului public, neîntreţinerea curăţeniei în zona aferentă desfăşurării activităţii. De asemenea, depozitarea produselor ce fac obiectul comercializării sau a ambalajelor de orice fel pe domeniul public atrage amenzi.

Nu este permisă nici realizarea de racorduri sau branşamente improvizate la reţelele de utilităţi publice. În aceste situaţii valoarea unei amenzi este cuprinsă între 2.000 şi 3.000 de lei.
Comercianţii care refuză nejustificat să se supună controlului, inclusiv să prezinte actele solicitate de organele de control, vor fi sancţionaţi cu amendă de la 2.000 la 3.000 de lei. La fel, dacă refuză să prezinte actele solicitate în baza unei invitaţii scrise.
Desfăşurarea de activităţi pe domeniul public fără a deţine licenţă se sancţionează cu amendă de la 3.000 la 5.000 de lei.
În 2018, într-o acţiune similară, poliţiştii locali au aplicat un număr de 13 sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 11.400 de lei.

 

Articolul precedentPeste 240 de amenzi aplicate într-o lună pe străzile Galaţiului
Articolul următorGalaţiul, în luptă pentru „Capitala Tineretului din România”