Galaţiul a sărbătorit astăzi 30 de ani de la marele meci Oţelul – Juventus Torino 1-0, disputat pe 7 septembrie 1988, în Cupa UEFA.

În faţa a 30.000 de spectatori, pe stadionul „Dunărea”, Ionel Drăgoi a fost faultat în careu de De Agostini, iar penaltiul acordat a fost transformat de Ion Profir. A urmat sărbătoare în tribune şi în oraş, ore în în şir. Rezultatul meciului retur, 0-5, nu a mai contat pentru nimeni!

Victoria de atunci a rămas singura obţinută de o echipă românească în faţa italienilor de la Juventus, într-o partidă oficială. Pentru Oţelul, meciul cu Juventus reprezenta chiar debutul într-o competiţie europeană, iar succesul a rămas în istoria fotbalistică a oraşului.

Acum, Oţelul încearcă să renască, evoluând în Liga a III-a, după o reconstrucţie începută în campionatul judeţean. Clubul reînfiinţat de suporteri a marcat împlinirea a 30 de ani de la marea victorie cu Juventus cu tricouri aniversare, galbene, la fel ca acelea în care s-a jucat cu Juventus, pe care este inscripţionat „7 septembrie 1988, Oţelul – Juventus 1-0”. În magazinul oficial al SC Oţelul, tricourile aniversare au avut succes maxim: astăzi, la ora 13.00, mai erau disponibile doar patru bucăţi, toate mărimi mici.

Oţelul Galaţi – Juventus Torino 1-0 (0-0)
A marcat Ion Profir, din penalti
7 septembrie 1988, Galaţi, stadionul „Dunărea”, spectatori 30.000
Otelul Galaţi: CĂLUGARU – BORALI (min. 72 OPREA), ANGHELINEI, AGIU, GELU POPESCU – MARIUS STAN, BURCEA, PROFIR, OCTAVIAN POPESCU – RALEA (min. 56 DRĂGOI), ANTOHI. Antrenori Cornel Dinu şi Ioan Sdrobiş.
Juventus Torino: TACCONI – NAPOLI, BRIO, BRUNO, DE AGOSTINI – CABRINI, MAROCCHI, RUI BARROS, LAUDRUP – MAURO, ALTOBELLI. Antrenor Dino Zoff.

Articolul precedentO nouă suspiciune de pestă porcină africană în judeţul Galaţi
Articolul următorGrădiniţa Nr. 6 va fi mutată în Casa parohială a Bisericii „Sfinții Trei Ierarhi”