Gălăţenii care au furat 14 bancomate austriece au fost prinşi

Gălăţenii care au furat 14 bancomate austriece au fost prinşi, ultimul dintre ei fiind capturat de poliţiştii din Satu Mare şi extrădat.

Ştefan Nistor-Buzatu a fost prins de poliţişti la sfârşitul lunii aprilie, iar judecătorii Curţii de Apel Oradea au dispus extrădarea lui în Austria. Gălăţeanul este acuzat că, în perioada aprilie – octombrie 2017, împreună cu alţi români, a furat 14 bancomate în Austria, prin metode inspirate din filmele de acţiune.

Pe 18 aprilie 2018, Curtea de Apel Galaţi a confirmat mandatul european de arestare emis pe numele unui alt gălăţean, Gheorghe Furcilă, anchetat în acelaşi dosar. Alţi doi gălăţeni sunt deja închişi în Austria şi îşi aşteaptă condamnările.

Nistor-Buzatu şi Furcilă făceau parte dintr-o grupare alcătuită din spărgători cu vârste între 24 şi 41 ani. Aceştia aruncau în aer bancomate din supermarketuri şi bănci sau le smulgeau din pereţi, tractându-le cu cabluri de oţel ataşate unor maşini puternice. Cea mai importantă spargere a avut loc în sucursala unei bănci din localitatea Sinalbekirchen, unde seiful furat conţinea 199.620 de euro.

În total, banda de hoţi români a furat 14 bancomate, în diverse localităţi din Austria, cel puţin cinci autovehicule de transport şi două autoturisme. Bancomatele erau sparte şi golite în locuri ferite, iar resturile metalice erau aruncate în zone puţin circulate. Hoţii abandonau şi maşinile, unele dintre acestea fiind găsite incendiate. Paguba totală reclamată de autorităţile austriece se ridică la aproximativ 570.000 de euro.

Ancheta a fost desfăşurată de o echipă comună româno-austriacă, sub coordonarea Parchetului din Graz. În aprilie 2018, poliţiştii au capturat patru suspecţi din judeţul Galaţi, în tot atâtea descinderi care au avut loc simultan.

Articolul precedentAmenzi de peste 180.000 de lei pentru alcool și viteză în vacanța de Paști
Articolul următorA adormit la volan şi a distrus un stâlp de iluminat public