Gălăţenii au vizitat, duminică dimineaţă, navele de luptă ale flotilei fluviale „Mihail Kogălniceanu”, într-o ceremonie intitulată „Ziua Porţilor Deschise”, organizată în cadrul manifestărilor de Ziua Marinei.

În întâmpinarea Zilei Marinei, de pe 15 august, navele de luptă ale flotilei de la Brăila au acostat, duminică, timp de patru ore, pe malul gălăţean al Dunării, în zona Palatului Navigaţiei. Cele trei nave militare, monitorul 46 „Ion C. Brătianu”, vedeta blindată 178 „Smârdan” şi vedeta fluvială 159 au fost asaltate de curioşi, care au primit explicaţii din partea echipajelor. Cu această ocazie, cei care au dorit să urce la bordul navelor au avut posibilitatea să viziteze o expoziţie de tehnică militară şi de armament.

Pentru copii, echipajele flotilei fluviale au organizat un program special, aducându-l pe faleza Dunării pe zeul Neptun, care a fost însoţit de piraţii mării. În acelaşi timp, copiii au putut să ia parte la tradiţionalele şi îndrăgitele jocuri marinăreşti, în parcul de distracţie din apropiere.

Cele trei nave care au putut fi vizitate, duminică, fac parte din flotila fluvială care participă, anual, de Ziua Marinei, la defilarea pe Dunăre, atât la Galaţi, cât şi la Brăila. După ora 13.00, navele s-au retars spre sediul din Brăila al flotilei.

Articolul precedentProcesul dintre ArcelorMittal Galaţi şi propriii angajaţi continuă
Articolul următorUnited Galaţi a câştigat „Cupa Dunării – Memorialul Nicolae Rainea” la futsal