Procesul dintre ArcelorMittal Galaţi şi propriii angajaţi continuă, după ce administraţia combinatului a făcut apel la hotărârea din martie a Tribunalului Galaţi.

În urma protestelor spontane care au avut loc pe platforma siderurgică gălăţeană în luna ianuarie, în timpul negocierilor pentru noul contract colectiv de muncă, 55 de siderurgişti au fost chemaţi în instanţă de administraţie. Pe 12 februarie 2018, ArcelorMittal a cerut Tribunalului Galaţi, prin dosarul cu numărul 498/121/2018, să declare nelegală greva din perioada 25-27 ianuarie.

Pe 20 martie, în primă instanţă, magistraţii Tribunalului au respins acţiunea ArcelorMittal ca inadmisibilă, dar administraţia a făcut apel, cerând rejudecarea dosarului.

La protestele spontane din perioada negocierilor pentru noul contract colectiv de muncă, s-a înregistrat şi oprirea neprogramată a lucrului în mai multe secţii ale combinatului, printre care şi laminoarele. În unele secţii, muncitorii au refuzat să reia lucrul chiar şi după ce noul contract colectiv de muncă fusese semnat.