Gălățenii au câștigat primul meci al finalei de hochei pe gheață

Gălățenii de la CSM „Dunărea” au câștigat primul meci al finalei Campionatului Naţional de hochei pe gheață, impunându-se, luni seara, pe patinoarul propriu, în faţa echipei Corona Braşov, cu scorul de 5-2 (0-0, 3-1, 2-1).

Prima parte a disputei a fost în general echilibrată, niciuna dintre echipe nereuşind să înscrie, chiar dacă ocazii au fost, de fiecare parte. Cea mai importantă a fost o bară a lui Zagidulin, în minutul 17. În partea a doua, gălăţenii au început mai bine şi au deschis scorul, în minutul 24, prin acelaşi Zagidulin. Au urmat apoi o nouă perioadă echilibrată şi fără goluri, până spre finalul reprizei. În minutul 37, Neznamov a urcat scorul la 2-0, într-o perioadă în care gazdele aveau un om în plus pe gheaţă. O jumătate de minut mai târziu, Rîbalko a înscris pentru 3-0, cu un şut de la linia albastră.

Gol înscris după sfârşitul reprizei

Finalul părţii a doua a fost extrem de tensionat. Cu 18 secunde înainte de final, gălăţenii au rămas cu un om în minus, iar oaspeţii au forţat în atac. În cele din urmă, braşovenii au înscris, prin Tendler, însă la câteva secunde după ce tabela de marcaj arătase sfârşitul reprizei. Au urmat îndelungate consultări între arbitrii din Belarus, oficiali şi jucători. După circa cinci minute de discuţii, s-a decis că golul a fost valabil, în huiduilelile celor circa 1.200 de spectatori gălăţeni.

Partea a treia a început cu un gol foarte rapid al braşovenilor, marcat de Trancă, şi se părea că oaspeţii vor putea reveni în mcei. N-a fost însă aşa, pentru că gălăţenii s-au trezit repede şi au echilibrat disputa, iar portarul Popa a avut câteva intervenţii importante. Pe final, atacurile dunărenilor au devenit din ce în ce mai incisive şi, în minutul 54, Anton Butocinov a reuşit golul desprinderii. În minutul 58, Zabludovski a închis meciul, cu golul de 5-2.

A doua partidă a finalei se va disputa marţi seara, de la ora 18.30, tot la Galaţi. Următoarele două jocuri sunt programate la Braşov, vineri şi sâmbătă, 19-20 aprilie. Dacă va fi cazul, meciul al cincilea se va disputa la Galaţi luni, 22 aprilie.

Articolul precedentUn tânăr este căutat de poliţişti după ce a dispărut de acasă
Articolul următorAccident cu morţi şi răniţi la trecerea cu calea ferată