Gălăţenii ar fi dispuşi să plătească plimbările pe Dunăre cu vaporul. Cursele oferite gratuit de Ziua Dunării sunt insuficiente pentru doritori. 

Cursele puse gratuit la dispoziţia gălăţenilor dornici să se plimbe pe Dunăre cu vaporul au fost, ca în fiecare an, la mare căutare. Nu toţi doritorii au reuşit să-şi rezerve online un tichet de îmbarcare. Din păcate, după cum am aflat de la organizatori, au fost şi rezervări de tichete care s-au pierdut. Unii au ales să facă rezervarea, dar să nu se mai prezinte. Se caută soluţii pentru evitarea acestor situaţii pe viitor.

„Banatul”, cea mai performantă navă de pasageri din România 

Cei care şi-au dorit într-adevăr să vină erau în zona de îmbarcare de la Palatul Navigaţiei, încă dinainte de ora 10,00. De la cei mici, până la bunici, toţi erau nerăbdători. Copiii au fost încântaţi, mai ales că au primit la intrare şepci şi eşarfe.

Nava „Banatul”, fabricată în 1972, dar complet modernizată şi redată în folosinţă acum un an, arăta impecabil, la fel şi echipajul. Sora ei, „Moldova”, care urma să plece în prima cursă la jumătate de oră distanţă, îşi aştepta şi ea primii pasageri. În total, ele au făcut astăzi opt curse, capacitatea fiecăreia fiind de 300 de pasageri.

„Peste 2.500 de persoane se vor plimba astăzi, de Ziua Dunării, cu cele două nave de mare capacitate. Suntem la Galați, iar croazierele au devenit deja o tradiție de Ziua Dunării. Sperăm ca totul să fie pe măsura așteptărilor”, a declarat Sandu Traian, organizatorul evenimentului.

De la Palatul Navigaţiei, la Portul mineralier şi SN Damen

Plimbarea pe Dunăre s-a desfăşurat, după cum ne-a informat la plecare căpitanul, în raza portului Galaţi. S-a mers până în dreptul Portului Mineralier şi înapoi, până la Cotul Pisicii, dincolo de Şantierul Naval Damen. 

Fără excepţie, pasagerii s-au arătat încântaţi atât de navă, cât şi de plimbarea în sine. Oamenii spuneau că e păcat să nu avem ocazia aceasta decât o dată pe an şi că ar fi dispuşi să plătească asemenea curse. Lucrurile nu sunt însă atât de uşor de făcut. Potrivit organizatorilor, biletul ar ieşi cam la 70 de lei, dacă punem la socoteală toate cheltuielile cu întreţinerea navelor, salariile echipajului, combustibil etc. Totuşi, un proiect comun al municipalităţilor din Galaţi şi Brăila, pentru curse de weekend în sezonul estival, ar fi viabil. Pentru asta însă, ar trebui să se pună de acord conducerile celor două municipii.

Foto: Elsa Stavro

Articolul precedentMoldovean prins când încerca să treacă Prutul înot spre… Moldova
Articolul următorPeste 3.200 de elevi gălăţeni încep luni probele scrise ale Bacalaureatului