Peste 3.200 de elevi gălăţeni încep luni probele scrise ale Bacalaureatului

Peste 3.200 de elevi gălăţeni încep luni, 1 iulie, probele scrise ale examenului de Bacalaureat, cu testarea la Limba şi literatura română.

Având în vedere că la începutul anului şcolar erau înscrişi în anul terminal de liceu 4.127 de elevi, rezultă că un sfert de generaţie nu va intra în prima sesiune de examen. „În jur de 500 sunt corigenţi sau cu situaţia neîncheiată, ceilalţi nu s-au înscris pentru că nu se simt în stare să ia examenul acum”, susţine inspectoarea generală Mioara Enache.

Miercuri, 3 iulie, va avea loc examenul la disciplina obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), iar joi, 4 iulie, cea la disciplina la alegere a specializării urmate.

Primele rezultate se vor afişa pe 9 iulie, până în ora 12,00, urmând ca între orele 12,00 şi 16,00 să se depună contestaţii. Notele finale vor fi făcute publice pe 13 iulie.

Zece centre de examen

Probele se susţin în zece centre de examen, opt în Galaţi şi două în Tecuci. La Liceul cu Program Sportiv au fost arondaţi elevii de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” şi cei de la Liceul Tehnologic din Tudor Vladimirescu. La Colegiul „Elena Doamna”, vor susţine examenul candidaţii de la CNVA şi cei de la „Cuza”. Liceul cu Program Sportiv, Liceul Tehnologic „Radu Negru” şi Colegiul Naţional „C. Negri” sunt arondate la Liceul „Emil Racoviţă”.

La Liceul „Mircea Eliade” dau probele cei de la CFR, „Aurel Vlaicu”, „Paul Dimo”, Anghel Saligny şi „Dumitru Moţoc”. Elevii de la „Emil Racoviţă”, „Paul Bujor” din Bereşti, „Mircea Eliade” şi „Eremia Grigorescu” din Tg. Bujor merg la examen la Colegiul Naţional „C. Negri”. La Liceul de Marină, vor da probe cei de la „Dimitrie Cuclin”, „Marin Coman”, „Costache Conachi” Pechea şi „Sf. Maria”. La Colegiul Economic au fost arondaţi cei de la „Dunărea” şi CNMK, în timp ce la Liceul „Radu Negru” vor merge cei de la Seminarul Teologic, Marină, „Elena Doamna” şi „Traian Vuia”.

Cele două centre din Tecuci sunt: Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” (Colegiul de Economie şi Agricultură, Liceul „Ovid Caledoniu” şi liceele din Corod şi Cudalbi) şi Colegiul Naţional de Agricultură şi Economie („C. Hogaş”, „Spiru Haret şi „Elena Caragiani”).

Şapte candidaţi vor susţine examenul în condiţii speciale, conform deciziei Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională.

Articolul precedentGălăţenii ar fi dispuşi să plătească plimbările pe Dunăre cu vaporul
Articolul următor„Punguţa cu doi bani” închide această stagiune la Teatrul Gulliver