Gălăţeanca Patricia Țig s-a calificat în optimile de finală ale turneului de tenis BRD Bucharest Open, după o victorie categorică în faţa Annei Bondar.

Ţig a învins-o pe jucătoarea din Ungaria, aflată pe locul 193 WTA, cu 6-2, 6-1, după o oră și șase minute de joc. În turul următor, gălăţeanca o va întâlni, miercuri, pe letona Anastasija Sevastova (nr. 11 WTA), campioana en-titre și principala favorită a turneului de la Bucureşti.

Jucătoarea gălăţeancă a declarat că îi este destul de greu să fie şi mămică şi jucătoare. „E destul de dificil, dar încerc să combin amândouă rolurile cât pot de bine”, a spus Ţig, în conferinţa de presă de după meciul din primul tur. Patricia Maria Ţig a jucat, marţi, pentru prima oară pe tabloul principal al unui turneu WTA după ce a născut la începutul anului.

Gălăţeanca a fost nevoită să joace în calificări la Bucureşti, deoarece nu mai figurează în clasamentele mondiale, întrerupându-şi participarea la turnee pentru a deveni mamă. În vârstă de 24 de ani, Patricia Ţig a avut cea mai bună clasare din carieră în 2017, când a ocupat locul 83 WTA.

Prin calificarea în optimile de finală, Țig și-a asigurat 30 de puncte WTA şi un cec în valoare de 3.310 dolari. BRD Bucharest Open, turneu dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, se desfăşoară la Arenele BNR din Capitală.

Articolul precedentActe poloneze false, descoperite la frontiera gălăţeană
Articolul următorTrei noi focare de pestă porcină africană, confirmate în judeţul Galaţi