Acte poloneze false, descoperite la frontiera gălăţeană

Două acte poloneze false au fost descoperite de poliţişti la frontiera gălăţeană Oancea, asupra unui cetăţean din Republica Moldova.

În Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, s-a prezentat la control, ca pasager într-un autoturism Seat, un cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 27 de ani. Acesta a prezentat la control o carte de identitate cu însemnele autorităţilor poloneze, care avea imprimată fotografia sa.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, poliţiştii au făcut un control amănunţit asupra bagajelor tânărului moldovean. Cu acesată ocazie a fost descoperit și un permis de conducere cu însemnele autorităţilor poloneze, care avea şi el imprimată fotografia bărbatului.

Poliţiştii au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că ambele documente sunt false. Bărbatul a declarat că şi-a procurat actele de la un cetățean rus, în schimbul sumei de 700 de euro, cu intenţia de a le folosi în Germania, pentru a obţine mai uşor un loc de muncă. Oamenii legii efectuează în continuare cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Articolul precedentCampioana României la volei masculin face transferuri pentru Liga Campionilor
Articolul următorGălăţeanca Patricia Țig, în optimile de finală ale BRD Bucharest Open