Fostul primar al Galaţiului, ing. Dumitru Nicolae, a fost condus astăzi pe ultimul drum. La slujba oficiată de Î.P.S. Casian, Arhiepiscopul „Dunării de Jos”, au participat zeci de gălăţeni.

Biserica „Trei Ierarhi”, acolo unde a fost oficiată slujba de înmormântare, s-a dovedit neîncăpătoare. Mulţi dintre cei veniți să/i acored efostului primar un ultim omagiu au fost nevoiţi să stea în curtea locaşului de cult.

Vecini, prieteni, foşti colegi sau subordonaţi, dar şi simpli cetăţeni ai oraşului au venit să îşi ia rămas bun de la cel care a condus Galaţiul timp de trei mandate, în perioada 2000 – 2012.

La slujbă au fost prezenţi şi mai mulţi membri ai partidului din care a făcut parte fostul primar Dumitru Nicolae, printre aceştia numărându-se şi actualul primar al oraşului, Ionuţ Pucheanu, preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea. Nu a lipsit nici prefectul Dorin Otrocol.

La finalul slujbei, sicriul cu trupul neînsufleţit a fost scos din biserică de mai mulţi poliţişti locali. Fostul edil şef al urbei a fost purtat, apoi, până în Centrul oraşului. Pe strada Domnească, în faţa sediului Primăriei municipiului Galaţi, dar şi a sediului organizaţiei judeţene a PSD Galaţi, a fost oficiată o rugăciune.
Convoiul funerar a pornit, apoi, mai departe pe strada Eroilor, spre cimitirul Eternitatea, acolo unde Dumitru Nicolae a fost înmormântat. Poliţiştii locali i-au dat onorul la cimitir celui care a fost primar atunci când a luat fiinţă Poliţia Locală Galaţi.

Articolul precedentInvestiție de 15 milioane de lei în serele Grădinii Botanice
Articolul următorȘoferi prinși la frontieră cu documente false pentru conducerea TIR-urilor