Șoferi prinși la frontieră cu documente false pentru conducerea TIR-urilor. Doi bărbați au fost depistați recent cu certificate de competență false. 

În Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, cetăţeanul ucrainean C.V., în vârstă de 53 de ani. Acesta conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor marca Volvo şi o remorcă marca Schmitz, ambele înmatriculate în Ucraina.

Câteva ore mai târziu, s-a prezentat, în acelaşi punct de trecere a frontierei, cetăţeanul ucrainean M.A., în vârstă de 38 de ani. Acesta era la volanul unui ansamblu rutier format dintr-un cap tractor marca Mercedes şi o remorcă marca Krone, ambele înmatriculate în Ucraina.

Acte obținute de la o firmă din Odesa

La controlul de frontieră, cei doi bărbaţi au prezentat pe lângă documentele de identitate şi câte un certificat de competenţă profesională pentru transport internaţional de mărfuri.
Având suspiciuni cu privire la autenticitatea celor două certificate de competenţă profesională, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare. Au constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Cetăţenii ucraineni au declarat că au urmat cursurile unei şcoli de profil din Odesa, în urma cărora au obţinut respectivele certificate de competenţă profesională. Ei au spus că nu știau că acestea nu sunt autentice.
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. La finalizare urmează a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedentFostul primar al Galaţiului, ing. Dumitru Nicolae, condus astăzi pe ultimul drum
Articolul următorPește stricat, găsit de polițiști în galantare