Femeia din Galaţi care şi-a ucis copilul de opt luni a fost arestată

Femeia din Galaţi care, sâmbătă, şi-a ucis copilul în vârstă de numai opt luni a fost arestată în cursul după-amiezii de luni.

Acuzată că şi-a omorât bebeluşul prin sugrumare, gălăţeanca a fost arestată preventiv, pentru 30 de zile, în baza unei sentinţe a Tribunalului Galaţi. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs. Femeia fusese reţinută sub acuzaţia de omor calificat, iar judecătorii au decis arestarea sa pentru omor asupra unui membru al familiei.

Aflată în depresie post-partum, femeia de 35 de ani şi-a strâns de gât copilul, iar apoi şi-a tăiat venele, încercând să se sinucidă. Medicii de la Ambulanţă au reuşit să stabilizeze copilul şi să-l transporte la spital, însă acesta a murit câteva ore mai târziu.

Şi-a strâns copilul de gât „ca să nu sufere”

În timp ce rudele se pregătesc de înmormântarea băieţelului, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi a dispus primele măsuri. „Se va face o anchetă socială, iar familia va fi consiliată psihologic. Mai există un copil în familie şi s-a dispus monitorizarea lui pe o perioadă de cel puţin trei luni. Tatăl, care se va ocupa de creşterea minorului, va fi şi el inclus, dacă doreşte, într-un program de consiliere psihologică”, au spus reprezentanţii DGASPC Galaţi.

„S-a dispus arestarea preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru al familiei. Mandatul este pentru 30 de zile. Inculpata a încercat să explice comiterea infracţiunii pe fondul stării de depresie pe care o resimţea după naştere. A considerat că afecţiunile pe care le-a constatat la bebeluşul său, confirmate şi de către medici, sunt deosebit de grave şi că acesta suferea foarte mult. În cauză se va dispune şi o expertiză psihiatrică, pentru a i se stabili discernământul”, a declarat, după decizia de arestare, procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Articolul precedentAstăzi, 13 mai, începe Festivalul Internaţional de Animaţie „Gulliver”
Articolul următorUnited Galaţi a pierdut primul meci al finalei Ligii I de futsal