United Galaţi a pierdut primul meci al finalei Ligii I de futsal

Formaţia United Galaţi a pierdut primul meci al finalei Ligii I de futsal, disputat luni seara, în deplasare, în compania echipei Imperial Wet Miercurea Ciuc.

Gălăţenii au început bine jocul, au înscris singurul gol al primei reprize, prin Borges (min. 5), au punctat şi pentru 2-0, prin Cireş (min. 22), însă au fost egalaţi în următoarele trei minute. Araujo a dus-o din nou pe United în avantaj pe tabela de scor (min. 26), dar ciucanii au reuşit să egaleze şi s-a ajuns în prelungiri. În timpul suplimentar, niciuna dintre echipe nu a înscris, astfel că au urmat lovituri de departajare. Laşcu, Burdujel şi Cojoc au înscris pentru United, în timp ce Araujo şi Borges au ratat. Harghitenii au transformat patru din cele cinci penaltiuri, astfel că s-au impus cu 7-6 (0-1, 3-2; 0-0; 4-3).

Marți seară, de la ora 19.30, este programat meciul al doilea al finalei, tot la Miercurea Ciuc.

Vicecampioană în ultimele două ediţii de campionat, formația gălățeană încearcă anul acesta să câştige titlul pentru a treia oară consecutiv. Finala se dispută în sistemul trei victorii din cinci jocuri. Următoarele două meciuri sunt programate la Galaţi, pe 20 și 21 mai, iar dacă va fi nevoie de o a cincea partidă, aceasta va avea loc la Miercurea Ciuc, pe 26 mai.

În sezonul regulat, cele două finaliste au obţinut fiecare câte o victorie, echipa care a fost gazdă valorificându-şi avantajul terenului prorpiu. La finalul sezonului, Imperial Wet a ocupat locul 1, având acelaşi număr de puncte ca United, dar golaveraj superior. Trebuie menţionat însă faptul că gălăţenii au obţinut pe teren mai multe puncte, dar au fost penalizaţi de federaţie, în urma unor declaraţii ale oficialilor clubului.

Articolul precedentFemeia din Galaţi care şi-a ucis copilul de opt luni a fost arestată
Articolul următorBaschetbaliştii gălăţeni şi-au asigurat locul 10 în ţară