Scenă din spectacolul "ÎmpreLună"

Astăzi, 13 mai, începe Festivalul Internaţional de Animaţie „Gulliver”. Cea de-a XXVIII-a ediţie oferă, până sâmbătă inclusiv, mai multe poveşti pe zi, pentru spectatori de toate vârstele.

Spectacolele din Grădina Publică (magie, statui vivante, uriaşi) vor fi gratuite, ca şi cel susţinut, de Teatrul „Ţăndărică” din Capitală, la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”. Repertoriul festivalului va fi anul acesta mai exotic şi mai internaţional ca niciodată, potrivit organizatorilor.

Gălăţeanul Peter Pan

Astăzi, 13 mai, de la ora 10,00, un spectacol al teatrului-gazdă, cu care intră în competiţie alături de celelalte: „Peter Pan”, delicatul basm al lui J. M. Barie, dramatizat de regizorul Ioan Brancu, cu scenografie de Cilem Turkoz.  În Sala Mare a Teatrului Dramatic „Fani Rardini”, 70 de minute pentru copii de peste şase ani, dar şi pentru părinţi.

Marionetist din Turcia

De la 11,30, în Sala Studio a Teatrului Dramatic, Teatrul „Sevincer” din Istanbul, cu piesa „Insomniacul”, de Rolf Parker şi Caglayan Sevincer, care semnează şi regia spectacolului, scenografia şi este unic actor. Subiectul: deşi ostenit, un pictor nu poate adormi, căci imaginaţia bogată îl face să scotocească printre obiecte. Spectacolul foloseşte marionete. Rolf Parker este un ziarist, istoric local şi prozator american contemporan.

Vişniec în 3D stereoscopic

De la ora 13,30, în Sala Mare, Teatrul de Animaţie pentru Copii şi Tineret Imaginario din Ploieşti vine cu piesa extraordinarului dramaturg Matei Vişniec, „Poveste de adormit între gradul IV şi 3D (sau Extraterestrul care îşi dorea ca amintire o pijama)”. Regia îi aparţine versatului Radu Dinulescu, bucureştean, cu o copilărie brăileană şi liceul la „Alecsandri”, la Galaţi. Acum, vine cu o poveste despre teama de necunoscut a copiilor şi ai copiilor cu părinţi plecaţi în străinătate. 45 de min. de „umor, candoare şi poezie”, pentru copii de peste cinci ani.

Distracţie şi pentru bebeluşi

De la 18,00, în Sala Studio, Teatrul „Ion Creangă” Bucureşti prezintă spectacolul „ÎmpreLună”, scris de actriţa Cristina Giurgea. 35 de minute cu două artiste, spectacol pentru copii de 1- 3 ani pentru care s-a apelat şi la ajutorul unui psiholog. Frumoasa poveste a unei călătorii fabuloase, din centrul Pământului până la o Lună moale.

Dans contemporan cu personaje de poveste

De la 19,00, în Sala Mare, „Basma curată”, un spectacol de teatru dans, al Centrului Independent Coregrafic Bucureşti LINOTIP, regia şi coregrafia de Arcadie Rusu, cu o distribuţie numeroasă. Pornind de la „Ursul păcălit de vulpe” şi „Prâslea cel voinic şi merele de aur”, cu trimiteri contemporane şi 60 de minute de coregrafie excelentă.
 
Spectacole gratuite la Grădina Publică

Activităţile outdoor încep astăzi, în Grădină, cu spectacolul „Frumoasa din pădurea adormită”, al Companiei CREAS din Ploieşti. 45 de minute pentru copii de peste patru ani.
„Teatrul pe roţi” din Arad oferă animaţie cu „Dragon şi Înger pe picioroange”, precum şi un atelier de mânuire păpuşi.
Compania de Teatru, Animaţie şi Evenimente MAG din Bucureşti desfăşoară un atelier de construcţie păpuşi din materiale reciclabile. Vor mai fi statui vivante şi animaţie interactivă, pe toată durata Festivalului.

Articolul precedentUn gălăţean a câştigat aproape 5 milioane de euro la loto
Articolul următorFemeia din Galaţi care şi-a ucis copilul de opt luni a fost arestată