Era să moară de la înţepăturile unor viespi, fiind alergic. Un bărbat din Moscu a văzut moartea cu ochii, din fericire elicopterul SMURD ajungând la timp.

Un bărbat de 61 de ani, din Moscu, a fost atacat de o viespe. Aceasta l-a înţepat de mai multe ori în zona capului. Pentru că era alergic la venin, omul a intrat imediat în şoc anafilactic. Din fericire, cineva a sunat imediat la 112, la faţa locului fiind trimis eliopterul SMURD. Intervenţia de urgenţă a medicilor a făcut ca bărbatul să nu moară sufocat.
„Am preluat un bărbat aflat în şoc anafilactic prin înţepătură de viespe. Dumnealui se ştia cu problema asta. Ideea este că am intervenit la timp. A avut două sau trei înţepături, dar nu are importanţă numărul înţepăturilor, ci timpul scurs de la înţepătură până la intervenţia medicală. Ar mai fi lipsit foarte puţin, deja era cu edem al limbii, asta înseamă că în câteva minute putea să facă edem glotic şi se asfixia. Acum este în afara oricărui pericol”, a precizat dr. Liliana Dragomir, din cadrul SMURD Galaţi. Pacientul a fost stabilizat şi adus la Galaţi, la Spitalul de Urgenţă, pentru monitorizare şi tratament de specialitate.

Articolul precedentGalaţiul va avea internet gratuit în 20 de spații publice
Articolul următorO fată de 13 ani, căutată de Poliţie după ce a dispărut de acasă